top of page

Down memory lane om Fozzies första år


Nästa år är det 30 år sedan jag startade Fozzie!😲 Och de senaste dagarna har jag helt förlorat mig i min dagbok från 1994-95 som legat gömd i sommarstugan. Tyvärr gav den ingen klarhet i hur det var jag kom fram till att jag skulle starta Fozzie mer än en rad efter 2 månader då jag inte skrivit alls: ”Men hjälp, jag har ju inte skrivit att jag håller på och gör ett fanzine, som ska heta Fozzie!” - men den är fylld av desto fler fantastiska berättelser om vad som hände sen.✨


Som att tidningen Pop:s Andres Lokko, Terry Ericsson och Pietro Maglio hyllade Fozzies första nummer, att jag blev erbjuden att sova över hos Henrik Berggren (Broder Daniel) i Stockholm när jag höll på att missa tåget hem till Uppsala efter en konsert, att jag blev helt prillig av lycka över att få prata i telefon med Per Sunding från Eggstone och erbjuda honom en halvsidesannons i Fozzie för 150:- (😳😂), att jag spenderade en natt med Firesides Kristofer Åström (som jag tyckte var snyggast i världen) med att prova nycklar i alla dörrar i en källare, skriva ”Bajsa inte i centrifugen, snälla. Tack på förhand.” på en tvättstugebokningslista och prata om livet, kärleken och döden, att ha en sommarflirt med sångaren i ett litet indieband som Magnus Broni var manager för, att mötas av Håkan Hellström i mitt studentkorridorskök morgonen efter en Honey Is Cool-konsert, att dela madrass med en sångare under hans managers köksbord efter en fest, att bli vän med mina största idoler, att göra de två första numren utan att ha en egen dator, att åka och hälsa på i Tambourine Studios i Malmö, att få skivor med posten, att spendera hela dagar i telefon för att boka intervjuer, att gå på konserter varje helg och hela tiden förundras över att jag var med om allt detta.🤩


Att vara en kombo av extremt musikintresserad, oerhört nyfiken och totalt starstruck men utan att slå över till galen stalker, it has served me well. Jag tar och fortsätter så, tror jag.😊
Comentários


bottom of page